Bäst kreditkort på resan

Ett resekort går att definiera som ett kreditkort för resor. Det kan vara fördelaktigt att införskaffa ett kort, anpassat till just resor. Det innebär att det finns olika kreditkort som är något mer förmånliga än andra kreditkort vad gäller att ha med på sin resa. Vad definierar ett resekort då? Ett kreditkort som har ett flertal reserelaterade rabatter samt förmåner benämns vanligtvis som ett resekort. I en del fall är även dessa kort utgivna i samarbete med ett flygbolag, exempelvis, SAS och Norwegian, vilket skiljer sig från de andra kreditkorten som blir utgivna av kreditbolag. Fortsättningsvis, det som kännetecknar ett resekort är dess egenskaper relaterade till resor. Exempelvis, förmåner som gynnar kort ägaren både före, under, och efter resan. 

Bästa resekortet 2023

Bank Norwegian

Norwegian kreditkort är det kort vi anser vara bästa alternativet för ett resekort.

De Bästa Bonuskorten

Re:member Flex
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
Upp till 56 dagar
Årsavgift

0 kr

Ränta

9,74 – 24,74 %

VALUTAPÅSLAG
1,75 %
Uttagsavgift
3,00 %, minst 35 kr
Läs mer

Re:member flex är ett kreditkort som vi rankar som ett av de bästa kreditkorten på marknaden 2021. Kreditkortet är helt utan årsavgift och ger dig rabatt i över 300 e-butiker! Kortet har en flexibel och individuell ränta som sätts utefter just dig. När du tecknar ett Re:member flex kreditkort får möjlighet att utnyttja två betalningsfria månader per år, och JUST NU erbjuder de 15 öre rabatt på drivmedel när du tankar på Preems bemannade bensinstationer!

Bank Norwegian
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
45 dagar
Årsavgift

0 kr

Ränta

19,99 %

VALUTAPÅSLAG
1,75 %
Uttagsavgift
Ingen
Läs mer

Norwegian kreditkort är även detta kort väldigt populärt på marknaden då det har ett mycket bra bonussystem och årsavgiften är gratis. Köper du dina resor med kreditkortet så ingår gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd och är ett perfekt kreditkort på resan för 2021. Dina köp är dessutom räntefria i 45 dagar!

Resurs Gold
Ansök
Maxkredit
150 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
60 dagar
Årsavgift

245 kr

Ränta

12,36 %

VALUTAPÅSLAG
1,97 %
Uttagsavgift
2,97 %, minst 35 kr
Läs mer

Supreme card Gold är ett väldigt omtyckt bonuskort som ger dig bonus på dina inköp, de erbjuder även sex månader utan ränta på dina delbetalningar. Kortet har även en väldigt hög kreditgräns och du kan som högst få en kredit på 150 000 kr.

Resurs Classic
Ansök
Maxkredit
30 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
60 dagar
Årsavgift

0 kr

Ränta

4,15 %

VALUTAPÅSLAG
1,97 %
Uttagsavgift
2,97 %
Läs mer

Detta kreditkort har en hög beviljandegrad och passar de flesta människor mycket väl. Har du tidigare haft ekonomiska bekymmer kan detta vara ett bra alternativ för dig. Du har även hela två månader räntefritt på dina köp med kreditkortet.

Marginalen Gold
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
50 dagar
Årsavgift

195 kr

Ränta

16,90 %

VALUTAPÅSLAG
1,97 %
Uttagsavgift
3,00 %, minst 35 kr
Läs mer

Marginalen Gold är ett riktigt bra allround kreditkort och passar mång väl. Första årsavgiften bjuder Marginalen Bank på helt gratis och du får även försäkringar både när du reser och shoppar. Detta i kombination med deras återbetalningstider gör detta kreditkort till en folkkär favorit!

Marginalen Traveller
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
50 dagar
Årsavgift

395 kr

Ränta

16,90 %

VALUTAPÅSLAG
1,97 %
Uttagsavgift
3,00 %, minst 35 kr
Läs mer

Marginalen Traveller är ett annat kreditkort framtaget av Marginalen Bank som erbjuder ett bonussystem som du kan använda för att köpa flygbiljetter, boka hotell, hyra en bil på resan eller andra reseupplevelser. Som namnet föreslår är detta bonuskort anpassat för resor och har förutom deras otroligt bra bonussystem även två helt betalningsfria månader per år!

Komplett Bank Mastercard
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
50 dagar
Årsavgift

0 kr

Ränta

21,40 %

VALUTAPÅSLAG
1,75 %
Uttagsavgift
0 %
Läs mer

Komplett Kreditkort är ett bonuskort som anses vara det bästa bonuskortet 2021! Det är ett extremt konkurrenskraftigt bonuskort som ger dig bonus på alla köp och du får 1-4 % cashback i form av bonuspoäng på vad du än handlar med kreditkortet. Förutom detta så är även alla varuköp räntefria i upp till 50 dagar och försäkringar är till och med inkluderade direkt på kortet!

OKQ8 Kreditkort
Ansök
Maxkredit
100 000 kr
RÄNTEFRIA DAGAR
45 dagar
Årsavgift

0 kr

Ränta

14,95 %

VALUTAPÅSLAG
2 %
Uttagsavgift
3,00 %
Läs mer

OKQ8 Bensinkortet är ett av de största och mest populära bensinkorten i sverige. Bensinkortet erbjuder reseförsäkring samt rabatt på drivmedel upp till 20 öre per liter, kreditkortet har även andra erbjudanden, kampanjer och rabatter som du får med kortet när du handlar på deras stationer. Du har 45 dagar räntefritt på dina kreditkortsköp och även två räntefria månader per år, kreditkortet har även en låg ränta på 14,95 % om du skulle behöva ha kvar dina utlägg under en period. OKQ8 bensinkortet har en hög kreditgräns som är individanpassad och kan gå upp till 100 000 kr.

Välj rätt resekort

De förmåner som finns är olika och varierar från resekort till resekort, liksom årsavgiften varierar. Beroende på resekort och utgivare av resekort ger olika kostnader. En del är gratis samtidigt som andra kort tillkommer med en årsavgift. Det resekort som besitter bäst förmåner och fördelar på resan är det kort som du bör utgå ifrån. Genom att välja kortet som passar dig bäst, vad gäller förmåner, kommer du att kunna spara mycket tid och pengar. Oavsett om du är ute efter ett resekort som ger dig rabatt på flygbiljetter, tillgång till VIP-lounger eller slipper valutapåslag och uttagsavgifter. Alla dessa kriterierna hos kortet går att jämföra och undersöka här hos oss. Kortet som du väljer ska användas regelbundet, vilket det kommer att göras när du väljer det som passar dig bäst.

Resekortet: Resekreditkort

Kreditkort för resor är fördelaktigt då ett sådant kreditkort besitter fler bonusar, försäkringar, och förmåner än ett vanligt kreditkort gör. Det finns alltså en del kreditkort som är bättre anpassade för resor än andra. Detta kan vara resor som innebär nöje eller arbete med mera. Syftet med resan och irrelevant då de bonsuar, försäkringar, och förmåner som tillkommer med dessa kort oavsett. Det kan vara förmånligt att välja det kreditkort som har intressanta fördelar och egenskaper för just dig. Genom att avgöra vilka dessa är, bör du initialt veta vad du är ute efter, vad ditt behov är. För somliga är det viktigt att erhålla ett kreditkort för resor som erbjuder avbeställningsskydd exempelvis, om det är vanligtvis svårt att vara spontan i arbetet och saker och ting ändras hur som. Då kan det vara lönsamt att ha avbeställningsskydd för att undvika onödiga kostnader. För andra, kan det vara viktigt att samla poäng vid köp under resan för att vara sparsam långsiktigt. Det finns alltså ett vidsträckt utbud av bonusar, försäkringar, och förmåner överlag. Några av de vanligaste samt mest eftertraktade är de följande:

 • Rabatt på resor
 • Extra fördelaktig reseförsäkring
 • Tillgång till flygplatslounger
 • Inget valutapåslag (i de flesta fall)
 • Concierge service
Innehållsförteckning

Bästa kreditkortet för resor

Nu står det klart för dig att det är ett resekort som du behöver. Då är nästa skede att avgöra vilket det bästa kreditkortet för resor är. I avseendet resor, är det bästa kreditkortet för resor för dig, det kort som erhåller de bästa förmåner, reseförsäkring, bonusar, rabatter och låg eller ingen valutapåslag. Dessutom kan du boka billigare hotell, samla poäng på dina resor och få ta del av andra förmåner under resan. Dessa är värda att utforska, vilket du kan göra här på vår hemsida. På så vis kan du utse det bästa kreditkortet just för dig 2021. Hursomhelst, det finns några resekort som vi utser till det bästa kreditkortet för resor. Några av de egenskaper som utmärker det bästa kreditkortet är bland annat, lågt valutapåslag eller inget alls, då det inte kostar en extra avgift att växla från svenska kronor till den lokala valutan. Ingen uttagsavgift är också attraktivt, då det innebär att du inte behöver betala extra när du tar ut pengar i en uttagsautomat utomlands. Fortsättningsvis, en kort med reseförsäkring och avbeställningsskydd och också en egenskap som eftertraktas och kan vara avgörande för valet av kort. Normalt sett ingår en reseförsäkring tillsammans med avbeställningsskydd och du betalar minst 50% eller 75% av resan med kreditkortet. Återigen, detta varier från kortutgivare. Två kortutgivare som vi rankar högt och som erhåller dessa egenskaper samt fördelar är nämligen, Bank Norwegian Visa kreditkort. Det här kreditkortet har rankats till det bästa kreditkortet 2021. Anledningen till detta är följande:

 • 10% bonus vid köp av flygbiljett med kortet
 • 0 kronor i årsavgift
 • 0% uttagsavgift, även i Sverige
 • 100 000 kronor i kredit
 • 45 räntefria dagar
 • Bonus på alla köp (förutom andra flygbolag)
 • Cashpoints (dessa går endast att användas i Norwegians reseshop)
  19,99%

Fortsättningsvis finns det ett annat resekortet som är utsett till det bästa kreditkortet på resor. Nämligen, SAS American Express Classic (Amex SAS Classic). Den här kreditkortsutgivaren och erbjuder flertalet kreditkort med fokus på resebranschen. Det innebär att de vet vad som är viktigt när man väljer ett resekort. Vi anser att Amex SAS Classic är också ett av de bästa kreditkortet för resor. Det beror på:

 • 0 kronor i årsavgift
 • Kompletterande reseförsäkring
 • SAS bonuspoäng på alla köp
 • Möjlighet att resa 2 för 1 i Europa (en gång om året)
 • Tillgång till lounger på flygplatser över hela världen
 • Avbeställningsskydd
 • 2% valutapåslag
 • 15,99% ränta
 • 55 dagar räntefritt

Det går att argumentera att båda kreditkorten är de bästa kreditkort för resor. Trots det finns det skillnader och villkor som särskiljer dessa åt och gör det ena kortet det absolut ultimata resekortet för resor 2021. Det är nämligen Amex SAS Classic. SAS har lite fler fördelar hos sitt kreditkort med flygpoäng. De erbjuder dessutom mer variation i hur och vad man kan nyttja de intjänade poängen till. Exempelvis en högre kreditgräns och längre räntefri avbetalning. De är aningen mer flexibla än Bank Norwegian Visa kreditkort. Vi rekommenderar därför Amex SAS Classic kreditkort.

Resekreditkort: Vad är valutapåslag?

Vid köp av ditt bankkort utomlands lägger de flesta bankerna till en extra avgift mellan 1-3% på alla köp. Detta är alltså ett valutapåslag eller valutaväxlingspåslag. Det är alltså en avgift som banken tar ut när du handlar i en utländsk valuta. Vanligtvis ligger den avgiften på 1-2% av den totala köpesumman. Även om kreditkortet du använder är utan valutapåslag kan det vara bra att ta ut lite kontanter, då många länder fortfarande använder sig av kontanter. En vanlig sak om de flesta för att växla pengar innan resan på exempelvis Forex. De tar ut en avgift som blir stor i längden. Det är därför mest lönsamt att ha ett resekort som inte har en uttagsavgift.

Vem bör ha ett resekort eller ett kreditkort för resor

Resekort är direkt anpassat till de som reser regelbundet. Det spelar ingen större roll vad syftet med resan är, om det är en jobbresa, nöjesresa, eller en annan resa. Huvudsaken är att du reser ofta och mycket. Om du exempelvis reser mycket i arbetet eller på fritiden så är det fördelaktigt att ha ett resekort som passar dig bra. På så sätt sparar du mycket tid och pengar. Ponera att du är utomlands mycket och gör vardagliga köp, då kommer det att vara kostsamt om man inte har rätt villkor och egenskaper hos sitt resekort. Du kanske också letar efter ett nytt kort och vill ta reda på vilket resekort som kommer att gynna dig bäst. Isåfall finns all information du behöver här hos oss. Ett kreditkort som är tillämpat för resor besitter extra bra förmåner just för resor. Så du som reser mycket och behöver ett kort som underlättar din tid och energi bör välja det bästa resekortet. På så sätt får du reseförmåner som är kopplade till just flyg, exempelvis billigare biljetter och tillgång till lounger. Du bör ställa dig själv frågan, vilka krav du har. Är det bonusar eller låg valutapåslag exempelvis? Vad väger tyngst? Det kan vi hjälpa dig att svara på genom att jämföra här hos oss.

Vilket kreditkort har bäst reseförsäkring

Med ett kreditkort till resan är det fördelaktigt att få en bra reseförsäkring också. Vi på hittakreditkortet.se har även resekort med bäst reseförsäkring. Anledningen till att en reseförsäkring känns nödvändigt för de allra flesta, beror på att den ger mycket skydd för saker som kan inträffa under resan. Det kan exempelvis handla om att bli akut sjuk eller olycka. Det kan vara svårt att veta vad exakt som ska ingå i en reseförsäkring. Nedan finns de viktigaste punkterna staplade:

 • Avbeställning av resa
 • Försenat bagage, förseningsskydd
 • Förkorta resan
 • Personliga ägodelar, pengar, och resedokument
 • Olycksfall på resa
 • Avboka, skjuta upp, och avbryta resa

Ett kreditkort som vi rekommenderar för den bästa reseförsäkringen är Bank Norwegian Visa kreditkort. De erbjuder reseförsäkring, där ersättning kan utges vid försenat flyg/bagage/annat färdmedel, självriskskydd för hem- och personbilsförsäkring på din hemort. Dessutom erbjuder de även ersättning vid invaliditet efter olycksfall under resan.

Sammanfattning om resekort

Det är nu klart att resekreditkort är oerhört fördelaktigt för vem om helst som reser relativt ofta, då det gör resan betydligt mer förmånlig. Nästa fråga blir, vilket bästa kreditkortet för resor är och just det har vi hjälp våra kunder att ta reda på här enkelt på vår hemsida där du kan jämföra och se alla relevanta fördelar och egenskaper. Bästa kreditkortet på resan, enligt oss är Amex SAS Classic och på en nära tvåa ligger Bank Norwegian Visa kreditkort som också visar sig vara det mest effektiva och lönsamma kreditkortet man kan ha innan, under, och efter resan. Det finns resekreditkort för alla att hitta men vi har beslutat för att utse Amex SAS Classic till det absolut bäst kreditkortet för resor på grund av dess egenskaper som kortet besitter. Det beror på naturligtvis, från person till person vilket resekreditkort som passar en själv allra bäst. Kreditkort reseförsäkring kanske är avgörande för någon. Samtidigt som någon annan kanske ställer sig frågan "vilket kreditkort har bäst reseförsäkring", istället. Nedan finns en lista på viktiga punkter vad gäller resekreditkort, oavsett vilket resekreditkort, för att du ska få en rättvis bakgrund information innan du gör ditt val om det bästa kreditkortet på resan för just dig.

 • Leta efter rätt bonusar, försäkringar, och förmåner som är viktiga för dig.
 • Är det viktigt att rese kreditkortet är utan eller har låg valutapåslag?
 • Behöver du avbeställningsskydd?
 • Jämför alla resekort som finns innan du bestämmer.
 • Reser du regelbundet bör du göra det med ett resekreditkort för att vara långsiktigt lönsamt.
menuchevron-downcross-circle