Bästa kreditkortet 2024

Vilket är det bästa kreditkortet 2024? Vi har samlat de bästa kreditkorten så att du enkelt kan jämföra kreditkort och hitta det absolut bästa kreditkortet på marknaden. Jämför enkelt kreditkort och hitta det som har de bästa bonusar och förmåner för 2024 och välj det bästa kreditkortet för just dig utefter dina behov!

Bästa kreditkortet just nu

Bank Norwegian kreditkort

Här kommer texten om kortet som är bäst.

Till ansökan

Vi rekommenderar Re:member flex som bästa kreditkortet 2024

Vi anser att Re:member flex är det bästa kreditkortet för 2024, detta på grund av att kreditkortet har det bästa ur alla kreditkortsaspekter och blir på så vis det bästa kreditkortet överlag. Kreditkortet har i stort sätt inga svagheter och kan mäta sig med de flesta kreditkorten på marknaden. Kortet är som sagt helt utan årsavgift och erbjuder över 45 dagar räntefri kredit. Dessutom har det ett lågt valutapåslag på endast 1.75% när du handlar med utländsk valuta och låter dig ta del av rabatt på över 300 butiker och när du handlar din utlandsresa med kreditkortet är det självklart att kompletterande reseförsäkring ingår.

Re:member flex kortet är utfärdat av en flexibel aktör och möjliggör att enkelt anmäla sig för e-faktura för att förenkla din kreditkortshantering. Kreditkortet är i stort sett oslagbart av de andra aktörerna med sin kombination av erbjudanden, ränta, årsavgift, valutapåslag, reseförsäkring, hög kreditgräns och låga uttagsavgift.

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Kortets specifikationer

 • årsavgift 0 kr
 • ränta sätts individuellt mellan 9.74% – 24.74%
 • Upp till 100 000 kr kreditgräns
 • 3% uttagsavgift, minst 35 kr
 • 1.75% Valutapåslag
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Möjlighet att delbetala alla köp online räntefritt med en låg månadskostnad på 57 kr i administrationsavgift.
 • Rabatter i mer än 300 onlinebutiker upp till 25%
 • Inget bonussystem tyvärr men det är ett otroligt bra kreditkort trots att det ej finns möjlighet att samla poäng.

Hur hittar jag det bästa kreditkortet 2024?

Du hittar det bästa kreditkortet genom att jämföra kreditkort och hitta det kreditkortet som passar just dig bäst. Alla har olika mål med sitt kreditkort och vill få ut olika saker av med sina kreditkortsköp därför finns det inget kreditkort som är det bästa kreditkortet utan det beror på vem du frågar. Däremot finns det klart saker du bör jämföra när du väljer kreditkort och det finns klart bättre och sämre kreditkort på marknaden. Det du bör jämföra när du ska hitta det bästa kreditkortet för just dig är följande:

Mål med kreditkortet?
Tänk på vad du vill få ut av ditt kreditkort, alltså vill du ha ett resekort, bensinkort eller kanske ett cashback kort. När du jämför kreditkort för att hitta det bästa bör du först och främst se över vad för typ av kreditkort som passar dig bäst så att du får de bonusar och förmåner du är ute efter och inte skaffar ett kreditkort som du inte nyttjar fullt ut. Det finns flera olika kreditkort och att skaffa ett som gör sig bäst för dig är viktigt, vill man ha ett bonuskort och samla poäng så finns det flera bonuskort som har förmånliga poängsystem där man får poäng på sina köp inom olika grenar av kreditkort.

Viktiga fördelar för dig?
Detta går lite hand i hand med punkten innan men korten kan skilja sig åt även om det är samma typ av kort, vissa resekort erbjuder dig tillträde till lounger medan andra inte gör det utan istället har ett bonusprogram som tillåter dig samla poäng på dina köp. Så kolla även på vilka fördelar du tycker är viktiga för kreditkortet och jämför även dem.

Kostnad för kreditkortet?
Vill du kanske bara ha ett kreditkort som en nödlösning eller för att bygga din kreditvärdighet så kanske du vill skaffa ett kreditkort utan en årskostnad medan om du vet att du kommer använda det mycket kanske du köper ett dyrare kort med fler förmåner.
Årskostnaden är inte allt utan man bör även jämföra den effektiva räntan på kreditkortets delbetalningar och krediter så att du känner att du kan använda dig av dem utan att det kostar för mycket.

Andra egenskaper?
Fundera över vilka andra egenskaper är du ute efter vill du till exempel ha 2 betalningsfria månader eller räcker det med 45 dagar räntefri kredit som i stort sätt alla kreditkort besitter eller letar du efter några specifika egenskaper?

Jämför alla kreditkort

När du har vägt alla aspekter av kreditkort mot varandra och utvärderat vad för typ av kreditkort du vill ha så kan du enkelt jämföra den typen av kreditkort mot andra kreditkort av samma slag för att hitta ditt bästa kreditkort för 2024. När du jämför kreditkorten så får du en tydlig överblick på vad de har för styrkor och svagheter, någonting som är otroligt viktigt när du letar efter det bästa kreditkortet. Alla kreditkort på marknaden har en nisch som de är inriktade på och även de kreditkort som är väldigt lika varandra i grunden har oftast helt olika bonusprogram eller rabatter.

Hur korar vi bästa kreditkortet?

Det bästa kreditkortet 2024 är det kortet som passar dig bäst, denna fråga finns det inget direkt svar på eftersom det helt beror på vad du letar efter i ett kreditkort. Du kanske tycker att det bästa kreditkortet för 2024 är ett bensinkort medan andra vill ha ett resekort eller ett cashback kort. Det finns många bra kreditkort för 2024 men de korten som vi tycker har det där lilla extra är Re:member Flex, Bank Norwegian kreditkort och sist men inte minst OKQ8 Visa kreditkortet.

Re:member flex
Re:member flex är ett otroligt bra kreditkort som är helt utan årsavgift och har en hög kreditgräns. Räntan på Re:member flex sätts individuellt och du kan få en ränta så låg som 9.74 % på dina krediter. De har även en bonus som erbjuder dig rabatt på upp till 25% i över 300 butiker, dessutom har de en kompletterande reseförsäkring för dig som vill ut i världen.
Vi tycker att Re:member flex är ett av de bästa kreditkorten 2024 sammantaget.

Bank Norwegian kreditkort
Bank Norwegian kreditkortet är ett bra resekort som erbjuder ett förmånligt bonusprogram för dig som gillar att resa, dessutom får du gratis reseförsäkringar med avbeställningsskydd. Bank Norwegian erbjuder 45 dagars räntefri betalningstid och ett kreditkort utan årsavgift som dessutom enkelt betalar räkningar via Bank Norwegian utan extra avgifter. Bank Norwegian kreditkortet har en hög kreditgräns på upp till 100 000 kr med en effektiv ränta på 6.99% – 29.27%.
Vi tycker att Bank Norwegian kreditkortet är det bästa kreditkortet 2024 för resor.

OKQ8 Visa kreditkort
OKQ8 Visa kreditkortet är ett bensinkort som ger dig rabatt på 20 öre per liter drivmedel när du tankar hos OKQ8 och 2% i cashback på allt du handlar hos dem. Kreditkortet har ingen årsavgift och kreditgräns på upp till 100 000 kr. Förutom deras rabatter och erbjudanden på OKQ8 får du även kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med ditt OKQ8 Kreditkort.
Vi tycker OKQ8 Visa kreditkortet är det bästa kreditkortet 2024 av bensinkort.

Hur ansöker jag om ett kreditkort 2024? 

När du hittat ett kreditkort som passar dig och bestämt dig för att ansöka om kreditkortet så utför du enkelt den processen genom att klicka dig vidare till kreditkortgivarens hemsida och utföra deras ansökan.

 1. Ansök om kreditkortet hos kreditkortgivaren
 2. Vänta på godkännande
 3. Blir du godkänd så får du pengarna utbetalda direkt och har pengarna på kontot inom några minuter

Vanliga krav för ansökan om kreditkort

De vanligaste kraven för att få ett kreditkort är följande

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige
 • Du kan ej ansöka om kreditkort med skulder hos kronofogden
 • Inkomstkrav kan variera men oftast krävs det att du har en inkomst på minst 100 000 kr per år.

Sammanfattning om bästa kreditkortet 2024

Ett kreditkort är en tillgång för alla om man väljer rätt kreditkort, därför är det viktigt att undersöka kreditkortsmarknaden och jämföra kreditkorten för att hitta ditt bästa kreditkort för 2024. Genom att jämföra kreditkorten så får du en klar blick på vad det finns för för och nackdelar med kreditkorten på marknaden. Är du osäker på vilket kort du ska välja så kan du absolut välja vårat rekommenderade kreditkort Re:member flex då det är ett så bra kreditkort att det passar de flesta individer relativt väl.

Att ansöka om ett kreditkort är inte en svår process utan går enkelt hos kreditkortsutgivarna att genomföra en ansökan online och grundkraven brukar vara enkla att uppnå. Följande grundkrav är vanliga hos kreditkortsutgivare; du ska vara minst 18 år gammal, Svensk medborgare och skriven i Sverige, Skuldfri hos kronofogden och ha en årsinkomst på 100 000 kr.

Ett kreditkort kan som sagt även vara en tillgång för din kreditvärdighet då du kan avsätta några köp eller utgifter per månad för att bevisa till kreditupplysningsföretagen att du har en god betalningsförmåga. Viktigt att tänka på att det likväl kan skada din kreditvärdighet om du inte tar ansvar över ditt kreditkort och använder mer krediter än du har råd att betala tillbaka. Planera din ekonomi så att du har nog med pengar för att klara av att betala tillbaka ditt kreditkort och se det inte som gratis pengar att använda som du vill då räntorna kan göra dina krediter dyra.
Ett kreditkort med en ränta på 17% och 25 kr administrationsavgift kan alltså göra att ett köp på 5000 kr som du betalar tillbaka på 6 månader kostar dig totalt; 425 kr i ränta och 25 kr per månad i administrationsavgift och du betalar av 833 kr av krediten per månad för en månadsbetalning på 929 kr i 6 månader och en total avbetalning på 5574 kr, detta ger en effektiv ränta på 23%.

Vanliga frågor om kreditkort

Kan alla få ett kreditkort?

Alla som uppfyller grundkraven kan få ett kreditkort, Re:member flex har högst beviljandegrad.

Hur mycket kostar ett kreditkort?

Det finns gratis kreditkort med en årsavgift på 0 kr.

Vilket kreditkort är bäst?

Vi anser att Re:member flex är det bästa kreditkortet på marknaden men det beror på vad ditt kreditkort ska användas till.

Hur ansöker jag om ett kreditkort?

Du ansöker enkelt om ett kreditkort hos kreditkortgivaren på deras hemsida, det hela tar dig bara några minuter.

Måste jag vara över 20 år för att ansöka om kreditkort?

Vissa kreditkort kräver att du är över 20 år, de flesta anser dock att du endast behöver vara över 18 år.

Kan man få kreditkort med betalningsanmärkning?

Det finns kreditkortsaktörer som tillåter betalningsanmärkningar om din kreditupplysning påvisar god betalningsförmåga. Men det kommer påverka din ränta och gör det svårare att bli beviljad kreditkort.

Får man bättre kreditvärdighet med ett kreditkort?

Ett kreditkort kan öka din kreditvärdighet om du betalar av det i tid och inte drar på dig några betalningsanmärkningar utan använder kreditkortet som ett verktyg för att påvisa att du har god betalningsförmåga.

Är kreditkort dyrt att använda?

Kreditkort är inte dyra i sig men om du drar på dig krediter du inte kan betala av i tid och ditt lånade belopp växer så kan det bli en dyr utgift.