Bästa bensinkortet

Har du hört talas om ett så kallat bensinkort? Du kanske redan har ett och är till och med ute efter det bästa bensinkortet? Ett bensinkort eller tankkort är ett skräddarsytt kreditkort och avser ge förmåner samt bonusar för dig som tankar bilen eller handlar varor inne på macken.

 • Tankkort med bäst bonus 2024
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 100.000 kr i kredit
 • 15 öre rabatt/liter hos Preem

Bäst tankkort just nu

Bank Norwegian kreditkort

Vinnaren av bästa bensinkortet 2024! Bank Norwegian är ett riktigt bra kort för bonus men även som tankkort.

Till ansökan

Vad är ett bensinkort?

Bensinkortet är i grunden ungefär som ett bonuskort, alltså ett kreditkort med bonuspoäng. Ett bonuskort fungerar genom att per spenderad krona samlar eller genererar du bonuspoäng som är kopplade till ett bonusprogram. Med dessa poäng får du specifika erbjudanden och kan köpa eller boka vissa varor och tjänster. Det finns i sin tur olika bonuskort för olika branscher eller sammanhang, såsom resekort, matkort och i detta fall bensinkort. Vad är det fördelaktiga med ett bensinkort då, bortsett från det uppenbara? Om du ofta är ute på vägarna och reser mycket med din bil eller kör långa sträckor, vilket kan vara på fritiden eller i samband med jobbet, så vet du att mycket pengar går åt att tanka bilen eller fordonet.

Varför inte då skapa en ytterligare dimension av tankning där du både sparar pengar i en viss mån samt får en roligare upplevelse genom att samla poäng per spenderad krona? Genom att använda ett bensinkort genererar du poäng som du sedan kan använda vid erbjudanden samt få fördelaktiga rabatter vid varje gång du tankar. Olika kort har olika förmåner och erbjudanden, dessutom finns det ett brett utbud att välja mellan och just därför behöver du se efter vilket kort du är ute efter. Hur vet man vilket kort som är det bästa bensinkortet då? Detta kan kännas överväldigande givet de många valmöjligheter som finns. Vi underlättar emellertid det stora arbetet för dig, här hos oss kommer du att hitta det bästa bensinkortet för dig.

Bensinkort kreditkort för bensin

Beroende på vilket bensinkort du vill ha och behöver så medföljer olika förmåner och erbjudanden, därför är det viktigt att man jämför kreditkort innan man väljer vilket man ska ansöka om.

Utöver det varierar även avgifter och andra kostnader, vilket givetvis är viktigt att känna till innan du väljer ett bensinkort. Till exempel kan årsavgifterna mellan korten skilja sig åt, ett bensinkort erbjuder årsavgift 0 kr medan ett annat kort har räntefria dagar men har istället en högre årsavgift exempelvis. Beroende på kort så varierar även rabatt på drivmedel när du tankar, men till exempel OKQ8-kortet ger 20 öre rabatt per liter på bemannade stationer medan Preem-kortet ger 35 öre liter under 2021. Bägge dessa kort har sedermera årsavgift 0 kr. Bensinkortet kan ges ut av bensinkedjan eller av en bank eller kortutgivare. Om kortet kommer ifrån en viss bensinkedja kan du enbart få rabatt på drivmedel hos dem när du tankar. Det är således viktigt att ha i åtanke, eftersom kortet blir lönsamt om du konsekvent tankar på samma bensinkedja så att kortet utnyttjas och faktiskt genererar bonuspoäng.

 • Rabatt: beroende på bensinkort så kommer rabatten att variera, därtill varierar rabatten beroende på om macken är bemannad eller obemannad.
 • Bonuspoäng: du får bonuspoäng på alla dina inköp, det vill säga mackar och stationer som ingår i kortet.
 • Reseförsäkring: beroende på bensinkort erbjuds du även reseförsäkring som kompletterar din hemförsäkring. Här inkluderas avbeställningsskydd ersättning vid försenat transport samt bagage eller olycksfallsskydd under resan.
 • Försäkring: det finns en del kort som erbjuder kostnadsfria försäkringar, till exempel kan det gälla vid att tanka fel hos konkurrerande.

Varför vill folk ha ett bensinkort?

Egentligen är detta inte en öppen fråga som kräver mycket betänketid, i mångt och mycket kan det tänkas vara självklart varför folk vill ha ett bensinkort givet dess fördelar som medföljer kortet. Faktum är att drivmedel är en stor kostnad och om fordonet används mycket och ofta så är kostnaden varken avtagande eller sparsam. Bensinkortet är ett smart och optimalt alternativ för dig som använder bilen ofta, då kostnaden faktiskt minskar samtidigt som du får rabatt på drivmedel men även andra inköp. Givetvis låter inte 20 öre per liter som vidare mycket, men multiplicerat per liter och antal sträckor som fordonet färdas regelbundet så blir resultat väldigt gynnsamt och sparsamt i längden.

Bensinkortet kräver inte att ägaren till det kör långa sträckor varje dag, en optimal ägare till bensinkortet kan vara någon som har en motorhobby, älskar roadtrip eller liknande. Poängen är emellertid att kortet bör användas så ofta som möjligt så att det kan generera bonuspoäng som kan användas till olika erbjudanden, för att du inte enbart betalar en ränteavgift och kortet därmed blir olönsamt.

Vilket bensinkort är bäst?

Hur ska man veta vilket bensinkort är bäst? Här hos oss på Bästa bonuskortet hjälper vi dig att hitta det bästa bensinkortet för dig, även om korten varierar lite efter dina preferenser så har vi tagit fram de kort som vi anser vara av optimal grad. Vi på Bästa bonuskortet anser tveklöst att OKQ8 är det bästa bensinkortet 2021. Detta kort kan ses som ett semestersparande, inledningsvis hos OKQ8 finns årsavgift 0 kr samt återbäring på köp hos dem. Därtill får du 0,3% bonus på samtliga kortköp samt upp till 20 öre rabatt per liter. Det finns även flest bensinstationer av dem på 652 stycken, vilket maximerar chansen att du alltid har en mack nära dig. Hos OKQ8 föreligger det räntefria dagar i 45 dagar och slutligen erbjuder de var sjätte kaffekopp och biltvätt helt gratis.

Andra bensinkort vi rekommenderar

Utöver OKQ8 erbjuder och rekommenderar vi andra bensinkort om du önskar skaffa ett bensinkort såsom följande:

OKQ8 Kreditkort

Som tidigare nämnt är detta kort av optimal grad och fördelaktig givet dess bonus och förmåner, med därtill sin årsavgift 0 kr och sparränta på belopp upp till 100 000 kr. Därtill får du 0,3% bonus på samtliga kortköp samt upp till 20 öre rabatt per liter.

Circle K Mastercard

Även Circle K har årsavgift 0 kr och erbjuder rabatt på drivmedel med därtill bonus upp till 0,3% på alla andra kortköp. Det ingår i Circle K kompletterande rese- och feltankningsförsäkring vid exempelvis tanka fel hos konkurrerande bensinstationer.

Shell Mastercard

Shell Mastercard ger dubbel drivmedelsrabatt i tre månader om du är ny kund. Därtill får du 0,5% bonus på alla köp. Även här är årsavgift 0 kr med en maxkredit 100 000 kr och räntefritt 30 dagar.

Preem Mastercard

Preem Mastercard har årsavgift 0 kr och ger en av de högsta rabatter på drivmedel -25 öre rabatt, detta gäller vid bemannade stationer. Dessutom erbjuds återbäring för alla övriga köp och en kompletterande reseförsäkring ingår.

Här får du se mellan flera olika alternativ mellan bensinkort för att sedan jämföra dem och hitta den som är i din smak. Nedan presenteras fortsättningsvis viktiga saker som är värt att tänka på när du gör denna jämförelse.

Jämföra bensinkort: vad ska man tänka på?

Funderar du på att skaffa ett bensinkort, för bensin och diesel, bensinkort utan kredit eller räntefri kredit? Oavsett vad du är ute efter så är en god idé att jämföra de olika alternativen, som med alla andra val i livet. Inledningsvis är det bra att börja här hos oss för att bli bekväm med de olika utbuden och se en enkel översikt över vad som representerar vad. Därefter kan det finnas erbjudanden som tycks mer utmärkande än andra och därför mer lockande. Men det viktigaste och vägledande i ditt beslut om bensinkort är främst vad dina preferenser är och vad du gillar mest. Därefter kan du fundera kring vilken mack du har närmast dig samt vart du oftast tanker, för att kortet ska bli användbart och därmed så lönsamt som möjligt. Därtill se till bensinkortets förmåner och om stationen nära dig är bemannad eller ej, då erbjudandena kan variera beroende på det. För att summera ovanstående.

 • Se till dina preferenser -I vilket sammanhang/stationer avser du använda bensinkortet?
 • Vilken mack ligger dig närmast?
 • Vart tankar du vanligtvis?
 • Se till att använda bensinkortet ofta
 • Är stationen bemannad eller obemannad?
 • Vilka förmåner erbjuder bensinkortet -I jämförelse med andra bensinkort

Sammanfattning av bensinkort

Bensinkort skapar en ytterligare dimension när du tankar samt köper produkter från macken. Samtidigt som du tankar bilen får du för varje liter rabatt och andra förmåner när du samlar bonuspoäng per spenderad krona. Bensinkortet är ett kreditkort och fungerar därför på liknande sätt, med den extra tillägget att du genererar en bonus på alla dina köp och rabatt på drivmedel. Beroende på mack få du bonus på alla köp med ditt bensinkort. Oftast föreligger det en årsavgift 0 kr och räntefria dagar i början av medlemskapet.

Att skaffa ett bensinkort ger dig förmåner och därför väldigt fördelaktigt för dig som ofta använder bilen eller ett annat fordon som behöver tankas. Det är på grund av dessa anledningar som ett bensinkort har vuxit sig allt populärare och vanligare idag. För att ta reda på vilket det bästa bensinkortet är enligt dig, behöver du jämföra de olika korten och få en översikt över vilken som överensstämmer bäst med dina preferenser. Därtill ta reda på vilken mack du oftast använder för att skaffa ett bensinkort som faktiskt kommer till användning, därefter kan du ta reda på om macken är bemannad eller obemannad eftersom förmånerna varierar beroende på detta. Vi har slutligen listat de enligt oss bästa bensinkorten för att underlätta efterforskningsarbetet för dig.