Kreditkort med cashback

Cashback kreditkort är precis vad det låter, med ett cashback kort får du en andel pengar tillbaka vid varje köp du gör via ditt registrerade cashback-kort. Att skaffa sig ett cashback-kort ger känslan av en inblick i framtiden, samt en känsla av ren lyx och prestige. Men vilket kreditkort med cashback ska man välja då? Detta behöver du inte oroa dig för, med vår hjälp kommer du finna ditt ultimata cashback-kort som för dig in på en resa av total lyx och andra grymma förmåner.

Bästa kreditkortet med cashback

Bank Norwegian kreditkort

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet med cashback 2024. Kreditkortet är helt utan årsavgift. Det ger dig även bonus på upp till 4% på alla dina köp!

Till ansökan

Cashback kreditkort

Vi jämför flera cashback kort för att hjälpa dig hitta det kreditkort med cashback som fungerar bäst för dig. Vi listar bäst rankade kreditkort med cashback som följer av ett brett urval. Det som skiljer bonus och cashback åt är att det följer en hel del fördelar med cashback kreditkort. Du erhåller konkreta pengar vid varje köp du gör istället för att samla ett par bonusar som ger andra slags förmåner, därtill krångla med ett bonussystem. Slutligen passar ett kreditkort med cashback utmärkt för dig som spenderar pengar och inte önskar spara till något i form av bonuspoäng.

Bästa kreditkort med cashback

Här finner du en mängd olika kreditkort med cashback, med diverse varierande förmåner som varierar beroende vad du vill ha. Till exempel kan kortens kreditgräns vara väldigt varierande, mellan maxkredit 100 000 kr och maxkredit 150 000 kr. Här förekommer de flesta populära korten, såsom American Express eller Supreme Card Gold med grymma förmåner. Vidare hittar du det bästa kreditkortet med cashback ”Marginalen Gold” med en årsavgift 0 kr det första året, försäkring vid shopping och resor. Med en maxkredit 100 000 kr, samt en uttagsavgift på enbart 3 procent. Om du istället är mer intresserad av att resa så har Marginalen Bank ett annat kreditkort med cashback; ”Marginalen Traveller”. Där ingår ett två betalningsfria månader per år, därtill erhåller du poäng för varje köp du gör via Marginalen Traveller. Med de poäng du samlar kan du boka flygbiljetter, hotell, hyrbil eller andra upplevelser. Även detta kort har maxkredit 100 000 kr med uttagsavgift på 3 procent.

Vad är ett cashback kort?

Cashback är vad det låter, du får pengar tillbaka. Ett så kallat cashback kort har vuxit sig allt mer populärare och större, den främsta förmånen med ett kreditkort med cashback är konceptet att du får pengar tillbaka, vid varje köp som registreras med kortet. Det är just detta som skiljer ett kreditkort med cashback från ett kreditkort med bonus. Procentsatsen som återbetalas brukar ligga omkring 1-3%, där en del cashback kort har väldigt hög cashback och andra lite lägre.

Att nyttja ett kreditkort med cashback innebär att typ av sparande i form av pengar, istället för att enbart spendera pengar får du möjlighet att spara en del genom att du återbetalas en andel av köpen du gör, där du lyckas spara tillbaka en del pengar. Ett annat sätt att se på cashback är i form av en rabatt, då du mer eller mindre får ett lägre pris och sparar en del pengar när du får tillbaka en viss del. Skillnaden är emellertid att du får priset ”avdraget” i slutet av månaden, till skillnad från en rabatt där du får priset avdraget direkt i kassan.

När ska man skaffa ett cashback kort?

Beroende på cashback kort så finns det väldigt varierande förmåner och olika erbjudanden, det innebär att en person som önskar skaffa ett cashback kort kan se väldigt olika ut och ha olika behov av det. Men i allmänhet fungerar ett cashback kort utmärkt för den som spenderar pengar, det kan gälla vid shopping, resande, tankning av bil eller liknande. Eller för den som helt enkelt önskar få tillbaka pengar och generera ett sparande vid diverse köp. I jämförelse med kreditkort med bonus är att ägaren av ett sådant kort har mer nytta av att spara poäng, vid exempelvis flygresor då denne personen reser mycket. Men är du ointresserad av att samla poäng och istället önskar få tillbaka pengar konkret, så är cashback kort ett bättre alternativ för dig.

Bra att veta om kreditkort med cashback

Som med allt annat i livet, gällande olika köp är det viktigt att sätta sig in i produktutbudet för att ta reda på vad just du behöver och är ute efter. Till exempel vad korten erbjuder för slags försäkringar, rabatter och andra förmåner. Därtill finns det en del avgifter som är bra att känna till. Något som du bör se över är kortets årsavgift, då avgiften kan vara väldigt varierande från en årsavgift 0 kr och till exempel på 420 kr. Så även om det ser ut i första anblick som en hög cashback så är det trots det viktigt att se till årsavgiften, så att årsavgiften inte överstiger den cashback i slutändan. Så är du ute efter ett cashback kort så gäller det att blir påläst om det kort som passar bäst för dig, det bästa tillvägagångssättet för att hitta ditt optimala kort är att du helt enkelt väljer det kort som överensstämmer bäst med din livsstil.

Kreditkort med cashback: Betyder cashback pengarna tillbaka?

Det huvudsakliga och utmärkande för kort cashback är konceptet att vid varje köp får du i slutet av månaden en återbäring, i form av riktiga pengar. Till skillnad från kreditkort med bonus, som tillhandahåller ett poängbaserat bonussystem där du istället samlar bonuspoäng som kan användas vid bokning av exempelvis flyg, hotell eller liknande. Givetvis varierar antal kr återbäring beroende på vad det är för kort samt dess cashback.

Sammanfattning om kreditkort med cashback

Kreditkort cashback är ett växande och allt mer populärt alternativ till vanligt kreditkort, eftersom du genererar pengar vid samtliga köp med kortet. Till skillnad från kreditkort med bonus så får du riktiga pengar utbetalade varje månad där du är fri att fördela pengarna hur du än önskar. Vid samtliga köp gäller det emellertid att det görs en liten efterforskning på vilket produktköp som passar dig bäst, inte minst när det finns idag ett stort utbud med oändligt många valmöjligheter att välja mellan. Därefter är det viktigt att ta reda på vad diverse kreditkort cashback erbjuder och vad deras avgifter ligger på. Det slutliga valet av kreditkort cashback baserad på vilken av dem som överensstämmer bäst med din livsstil, eftersom det kortet kommer att gynna dig bäst ekonomiskt sett.